Bejelentés


Tradícionális Thai Masszázs Thaimasszázs portál


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Az itt következő szöveg szintén Ferencsik István "Kúrák könyve" c. könyvéből származik, és sokakat inspirálhat.

A NŐK NEMI SZERVEINEK ÁPOLÁSA

Mindkét nem részére a nemi szervek erőforrást jelentenek, így a nő petefészkében kifejlődő sárgatest (corpus luteum) a megifjodást az újjászületést szolgálja. A természeti népek asszonyai nem tekintik "baj"~nak a havi tisztulást, hanem egy örökké megújuló erőforrásnak. Ez csak a civilizáció (már az ókori!) "áldásaival" vált ténylegesen bajjá. A helytelen életmód, a természetes táplálkozás elfelejtése, a légzés tudatosságának elhomályosulása, az élvezeti cikkek előllítása és fogyasztása (a hús, a tojás, a tejtermékek, a dohányzás, az alkohol, a narkotikumok, a gyógyszerek, stb.) hozta létre a mai helyzetet, amikor a civilizált ember már felismerni sem képes azt a beteges állapotot, amibe jutott. Egyszerűen ezt az állapotot fogadja el egészségnek, holott már gyengült szervekkel jön a világra, tehát eleve nem lehet egészséges, ősei bűneinek eredményeként.
A helyzet az egyén életét tekintve mégsem ennyire sötét, mert hiszen ha villanásnyi időre is, ha néhány évtizedre is, a megfelelő életmód betartása mellett lehetséges az egészség megközelítése, ami azt jelenti, hogy nem kell félnünk a betegségektől. Már ezért is érdemes foglalkozni az egészséghygiénia tanításaival, a helyes életmóddal.
Ehhez azonban különösen sokat kell tanulniuk a nőknek, hiszen a szó szoros értelmében ők azok akik ott állnak a jövendő generációk bölcsőjénél, és rajtuk múlik, hogy az emberiség sorsa a felemelkedés vagy teljes elkorcsosulás, lezüllés lesz-e. Itt máris megemlítem azt a szomorú tényt, hogy a dohányzás, amely generációk elkorcsosulásához vezet, mekkora rombolást végez a fiatal nők szervezetében, elsősorban a nemi apparátus által képzett hormonok minőségében. Az emberi szervezet működését, mint azt a természettudományos kutatók is egyre inkább felismerik, egy magasabbrendű, anyagi eszközeinkkel megfoghatatlan valami, a szellem irányítja. A szellem földi megnyilvánulása az agy működése. Az agy számtalan eszközzel rendelkezik a fizikai lét irányításában, de a legfontosabb ezek között az ideg, a vér és a hormonrendszer. A közös vezérlőeszköz az idegrendszer, amely az egész testet behálózza. Az idegrendszer közvetítő szerepet tölt be az agy és a fizikai test között. így alakul a gondolat tetté. Az emberi lény az idegrendszer erejétől, az u.n. idegerőtől függően reagál a világ jelenségeire. Vagy aktívvá, vagy passzívvá teszi a fizikai lényünket az alkalmazkodó képesség, vagy annak hiánya. Ettől függetlenül tudomásul kell vennünk, hogy az idegrendszeren múlik a gyors reagálás, ami az állapottól , az idegerőtől függően vagy alul, vagy túlreagálja a környezet hatásait. Ebből a szempontból rendkívül fontos a kiegészítő, a mindenre finoman reagáló, és a hibákat kiegyenlítő, bár az előbbinél sokkal lassabban reagáló, test erőit irányító és koncentráló hormonrendszer, a mirigyek működése.
Már a régi korokban igen nagy figyelmet fordítottak a mirigyrendszer karbantartására, ápolására. A régi iratokban számtalan utalás van az "élet vizé"-re, ami nem más, mint a vérünkben és a nyirokrendszerünkben áramló hormonok sokasága, amelyek a megújulást, az újjászületés lehetőségét jelentették, és jelentik ma is. A régiek még tudták az ápolás adta előnyöket és fel is használták, míg a mai ember csak akkor szerez róla tudomást, ha baj van vele, vagy ha szándékosan akadályozza természetes működését (pl. a fogamzás-gátlókkal). Sajnos a mai ember, a mai nő igen keveset, vagy éppenségel semmit sem tud ezen létfontosságú szervek működéséről azon felül, hogy helyes működése esetén egészségérzettel, zavaroknál mindenképpen betegséggel reagál szervezete. Most röviden összefoglalva megpróbálom feltárni azokat a tudnivalókat és teendőket, amelyek nélkül vakon kiszolgáltatva él a mai nő.
A táplálkozás ciklusát vezérlő alacsony frekvenciás rezgések (24 óra) mellett a földi élet során a másik fontos alacsony frekvenciás ciklus a Hold ciklusa, a 28 nap. A Hold különleges erői hatnak a föld élőlényeire és meghatározzák alapvető tevékenységük közül a szaporodásuk rendjét. A két legfontosabb holdfázis döntő befolyást gyakorol a női (és a férfi) nemi működésre. Ez a két fázis az ÚJHOLD és a TELEHOLD.
Az ÚJHOLD a tisztulás, a megújulás fázisát indítja meg, míg a TELEHOLD alatt éri el az életerő a maximumot, amely után ciklikusan az újabb megtisztulás, az elhasznált erők megújítása következik. Ez tulajdonképpen egy szinuszgörbével pontosan leírható jelenség, a kezdeteket azonban minden nőnek ismernie kellene, hogy megfelelően készüljön rá.
Az első, egyben a legfontosabb a nő ÚJHOLD-jának és a kozmikus ÚJHOLD-nak az egybehangolása. Akkor beszélhetünk ugyanis csak normális, egészséges működésről, ha a kozmikus összhang bennünk van, ha képesek vagyunk a nagy rezgésekkel

A téma egyelőre csak a képgalériában folytatódik, beszkennelt oldalakkal. Kattints a galériában a beszkennelt képre, ezzel megnyitod. Ha ezután megynomod az "Eredeti méret" gombot, akkor olvasható méretben jelenik meg az oldal.

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!