Bejelentés


Tradícionális Thai Masszázs Thaimasszázs portál


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Kedves chen taichi tanítómtól, Thomas Ogram-tól tanultam ezt a mozgássort, melyet "ízületi megnyitó sorozat"-nak hiv (Joint opening set). Funkciója a stílussal ismerkedők testének féllazítása, ízületeiben a chi szabad áramlásának biztosítása, a test félkészítése komolyabb edzésre. Thomas elmondása szerint egy évig kellett ezt a gyakorlatsort végeznie, heti 6 nap minden reggel, mielőtt más technikákat tanítottak volna neki kínai oktatói. Azért bátorkodom közzétenni, mert 2-3 éve kísérletezem vele, és ragyogó eredményeket értem el vele saját karbantartásom terén: mint thai masszőr, egész nap mozgok, emelek, nyújtok, de reggel mindenképp szánok a sorozatra valamennyi időt...sérülésmentesen, jó energiaszinttel tudok végigdolgozni egy napot ennek köszönhetően. Az időtartam variálható: el lehet végezni 20-25 perc alatt, szépen végiglazítva a testet, de nem időzve túl sokat egy területén se (ezt mutatja be a sorozat 5.része, "A Teljes sorozat" című.) Ha több időnk van, vagy valamelyik részünk több kimozgatást kíván, nyugodtan időzhetünk egy órát, kettőt a sorozatban. Thomas elmondása szerint ő 3 órás szetteket végzett kinában. A cél, amit ott kijelöltek neki, az az volt, hogy "addig gyakorolj egy gyakorlatot, amíg azt nem érzed, hogy a gyakorlat csinálja saját magát". Ehhez nyilván szuper-nyitott energiarendszerre és akadálymentes testre/mozgásrendszerre van szükség, nyilván ebben segít a sorozat:)

Részletek:
1)Tekintet: finoman koncentráltan előre néz, és a dolgok közti terekre fókuszál.
2)Légzés: könnyed, szabad, orron be.
3)Mozgás jellege: szabadon hagyni áramlani a földből jövő energiát, és hagyni, hogy az mozgassa az adott testrészt.
4)Sérült testrészek: ha valamelyik terület mozgatása akut fájdalommal jár, azonnal hagyjuk abba, és próbálkozzunk leszűkitett, vagy falnak nekitámasztott "könnyített verzióval". Ha így is fájdalommal jár, mely a fájdalom küszöbünkön túlmutat, menjünk vissza az utolsó olyan gyakorlatra, melyet könnyen tudtunk csinálni, és végezzük azt. A fájdalomküszöbön túli fájdalom összehúzza a testet, befeszíti a gyakorlót, és tovább tarthat az adott testrész gyógyulása, kerülendő. A környező terület mozgatása viszont jótékonyan hathat a fájdalmas területre is!

Videók (jómagam, részekre bontva a sorozatot magyar magyarázattal, majd a teljes sorozat hangtalanul):

1) Első rész: Karok, váll nyak.
2) Második rész: Törzs, medence.
3) Harmadik rész: lábak.
4) Negyedik rész: Mentés.
5) Ötödik rész: teljes sorozat.

Thomas Ogram lejátszási listája, melyen egy kinai mester haladó verziókat mutat be:
6) Haladó verziók 1-8.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!