Bejelentés


Tradícionális Thai Masszázs Thaimasszázs portál


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A Breuss-féle Léböjt kúra

Íme az az anyag, amit olvasva elhatároztam, hogy kipróbálom a léböjtöt magamon. Ferencsik István kúrák könyve c. kiadványában szerepel, valamint majdnem minden könyve tesz említést róla. A szöveget azért bátorkodom közölni, dacolva a plágium vádjával, mert a könyvet nem igazán kapni, és az anyagot Ferencsik Pista bácsi is közkincsnek tekintette. A szöveg igen véresszájú, mindenki bogarássza ki belőle azt, amire szüksége van, én példáúl 3 nappal kezdtem, és fokozatosan, minden évszakban újra próbálva vittem fel egy hetesre a léböjtömet. Beöntések helyett a jóga Salankprankhasala tisztítását végzem előtte, és egy hétig nem eszem állati fehérjét, főtt ételt sem előtte, sem utána. Így nincs igazán mit "kiönteni". Az alapelvek viszont fantasztikusan le vannak írva, követhetők és érthetők.

A RUDOLF BREUSS-féle FEHÉRJEMENTES GYÓGY-BÖJTKÚRA LEÍRÁSA.

BREUSS (ejtsd BRÁJSZ) módszere lehetővé teszi azt, hogy az emésztőszervek megpihenjenek, és a szervezet a rendelkezésre álló energiáit a betegség legyőzésére fordíthassa. Lehetővé teszi, hogy létfontosságú mirigyeink ismét működni kezdjenek, a nyirok rendszer elakadt keringése ismét meginduljon. Ezalatt és ezután az életenergiák leküzdhetnek minden torzulást, elváltozást, amely a korábbi helytelen életmód következményeként létrejött.

A szervezet számára nyújtott nagyarányú segítség a speciális összeállítású ZÖLDSÉGLÉ keverék alkalmazásában rejlik. BREUSS RUDOLF osztrák természetgyógyász kísérletezte ki a zöldséglevekből azt az arányt, amely a legtöbb gyógyíthatatlannak vélt betegségnél is tartós eredményt, teljes gyógyulást hoz, ha azt helyesen alkalmazzák. Segítségével a saját súlyos rákbetegségét is sikerült leküzdenie. Nagy előnye továbbá, hogy a teljes étkezési stop alatt biztosítja a kiválasztószervek zavartalan működését. A BREUSS-kúra elősegíti a szervezet gyors salakmentesítését, de megelőzésként is igen jó eredménnyel alkalmazható. Ezek a megelőző, regeneráló kúrák rövid böjtök formájában korunkban akkor is szükségesek időnként, ha az ember teljesen egészségesnek tudja magát. Egészséges embernél elegendő a Húsvétot megelőző Nagyhéten egy 4-3 napos kúra, illetve az életmódváltást megelőzően lefolytatott 10-12 napos böjt. Kisebb 3. 5 napos kúrák alkalmazhatók az évszakváltásoknál is, de nem feltétlenül fontosak, ha az életmód megfelelő. Ezt a lékúrát eredményesen végezhetik el mindazok is, akik a modern betegségek valamelyikében szenvednek. Ide tartoznak a rák, a reuma, a köszvény, az izületi gyulladások, a meszesedések (ér és csont), a magas és alacsony vérnyomás, a bronchitis, az epe és májbetegségek, a szív és érrenszeri megbetegedések, szembetegségek, a vérkeringési zavarok, a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy megbetegedései, a hurutos betegségek, a nemi szervek betegségei (méh, petefészek, prosztata, here), neuralgikus elváltozások, gerinchibák, vashiány, vészes vérszegénység, a tüdő és a bőrbetegségek stb. Alkohol és nikotin elvonókúrák esetén az egyéb módszerrel (pl. homeopátiával) kombinálva is kiváló hatású a BREUSS kúra.

A kúrák időtartama a szükséglettől függően pl. egészségmegtartás esetén 3 nap, tavaszi tisztitókúránál 6-7 nap. Súlyosabb betegségek (rák. leukémia, köszvény, psoriasix, sclerosís multiplex, idegbetegségek) esetén a kúrát csak tapasztalt természetgyógyász, vagy orvos előírásai szerint szabad folytatni. A maximális kúraidő 42 nap.

A BREUSS-kúránál alkalmazott zöldséglé a kővetkező összetevőkből áll:

Céklalé (a legfontosabb rák elleni szer), de ezzel egyedül nem lehel tartósan élni, ezért tartalmaz sárgarépát, amelynek magas a cukor és karotintartalma, zellergumót- annak foszfortartalma miatt- és retket. Májrákosok számára ezt ki kell egészíteni bio termesztésből származó burgonya levével is. Mialatt a zöldséglékúra tart rendkívül fontos, hogy a széklet és vizelet könnyen távozzék, tehát a lebomlott anyagok ne maradjanak sokáig a testben, mert mérgezést okoznak. Ezért a kiválasztást béltisztítással és a vesék fokozott működtetésével kell elősegíteni. Erre szolgálnak a kúra alatt alkalmazott és nélkülözhetetlen tea kombinációk. A leírás további része részletesen foglalkozik a beöntések, a vastagbéltisztílás technikájával.

A kúra végezhető az eddig alkalmazott, az egészséget minden esetben Súlyosan károsító fogyókúrák helyett. Különösen veszélyesek a romlott fehérjékkel, vagy egyoldalú táplálással végzett "fogyókúrák" (keménytojás, húsdiéta, és még számtalan agyament fogyókúra). A BREUSS-kúra előnye, hogy teljes munkaképességgel végezhető. Sem a kúrát végző, sem a környezete nem veszi észre, mivel a kúra alatt a teljesítmény nem csökken, sőt növekszik. A környezetet, mivel az általában elítélő és ellenséges, nem szükséges tájékoztatni a kúráról, amíg az eredményt nem látja. Legyen a böjt a legbensőbb magánügyünk. úgy a legeredményesebb! Ha valaki mégis megkísérelné a zöldséglé előállítását, akár mert az előírt alapanyagokat megfelelő minőségben be tudja szerezni, vagy saját biokertjében megtermeli, az alábbiak szerint kell eljárni (Az itt közölt mennyiség egy napra szükséges): Szeleteljünk le 30 dkg céklát, 10 dkg sárgarépát, 10 dkg zellergumót és 3 dkg retket (fekeke, vagy hónaposretek), préseljük ki a levét, vagy centrifugáljuk. Az így nyert folyadékot sűrű szövésű tiszta kendőn szűrjük át. Csak a szűrt, fehérjeszegény lét használhatjuk lel. Naponta kell elkészíteni, mert megfelelő biológiai tartósítás nélkül már másnapra megromlik.

Májrák esetén bio-burgonyalé is fontos (nyersen a leve). Az így nyert kipréselt lé mennyisége kb. negyedliter legyen. Esetleg alkalmazható helyette a krumplihéjtea. Ügyelni kell rá, hogy csak teljesen tiszta, kerekded, nem csírázó, nem zöldfoltos, nem sérült burgonyát használjunk kúra céljára. Ha nem ízlik, akkor nincs rá szüksége a májnak, nyugodtan elhagyható. Gyakorlatban ez nehezen valósítható meg, ezért sokkal célszerűbb beszerezni a BIOTTA gyártmányú, biztosan vegyszermentes, biodinamikus termesztésből származó BREUSS-lét, amely ma már sok REFORM, vagy BIO- boltban, gyógynövény szaküzletekben is kapható. Sokkal jobb, mint a hazai piacokon kapható bizonytalan termesztési módszerrel előállított alapanyagok. A fertőzetlenség és a vegyszermentesség alapfeltétele a kúra eredményességének. A BREUSS-gemüsesaft néven forgalmazott anyag félliteres üvegekben kerül forgalomba & két-három napra elegendő. Előnye a bio-boltoknak, hogy ott általában a teák is beszerezhetők. A teljes rákkúrához, amely 42 napos, két kartonnyi BREUSS-lé szükséges (24 üveg).

A kúra alatt az alábbi teákat is fogyasztani kell:

A teák készítéséhez más célra még nem használt, alaposan, de vegyszer nélkül kitisztított (tiszta homokkal súrolt) üveg vagy öntöttvas, rozsdamentes acél edényt használjunk, és desztillált vizet, vagy GET szűrőkkel szűrt vizet, forrásvizet, vagy PI-vizet.

A kúra alatt fogyasztandó teák összetétele:

I., ZSÁLYATEA (3 percig kell főzni nyitott, fedő nélküli edényben!) Elkészítése: 1 evőkanálnyi zsályát fél liter forró vízbe téve forrásban kell tartani 3 percig, majd levenni a tűzről. Ezután l-l csipet (kávéskanálnyi) orbáncfüvet, fodormentát, citromfüvet adjunk hozzá és hagyjuk 10 percig állni. Leszűrés után tegyük termoszba, és a nap folyamán fogyasszuk el a kúra leírása szerint. Szükséges napi mennyisége 1,5 liter. Zsályát termeszthetünk minden kiskertben, mert ez a mindennapos tea az egészség megtartásához is kell, nemcsak a visszaszerzéséhez.

2., VESETEA ; Elkészítése: (teafüvekből az alábbi adag 21 napra elegendő, nem hosszabbítható, nem ismételhető!) 15 g. Zsurlófű, 10 g. csalán (szárított, lehetőleg tavaszi gyűjtésű), 8 g porcsinfű (madárkeserűfű), 6 g orbáncfű.

Keverjük alaposan össze a teafüveket egy nagyobb tálban, és tároljuk fedeles üvegedényben a teljes felhasználásig. A teljes mennyiséget 21 részre kell elosztani. Vegyünk belőle 1 részt és 3 dl (1 csésze) forró vízben hagyjuk állni 10 percig. Ezalatt kiáznak a teákból az illóolajok és szerves sók. A teát most szűrjük le, és öntsük be egy termoszba, majd a visszamaradt teafüvet 6 dl. (3 csésze) forró vízbe tesszük és 10 percig forraljuk. Leszűrés után az előzőleg nyert teával összeöntjük. A második főzés elsősorban a sziliciumtartalmat vonja ki, amely a tartószövetek (vázszerkezet), kötőszövetek számára rendkívül fontos.

Ebből a teából reggel éhgyomorra, délben és lefekvés előtt kell 1,5-2 dl-t (egy csésze) meginni.

A vesetea-kúrát minden gyulladásos betegségnél célszerű elvégezni, vagy operációk előtt. Megelőzésként évente végezzük el az évszakváltásoknál. Természetesen a vesetea kúra alatt semmiféle állati eredetű étel, állati fehérjét tartalmazó tápszer (hús, tej-tejtermék, tojás) nem fogyasztható!

3., GÓLYAORRFÜ (Geranium Robertianum) tea. Naponta egy csészényit kell hidegen inni. 1 csipetnyi teafüvet kell 10 percig forró vízben állni hagyni majd az előbbiek szerint leszűrni. (Ez a tea minden rákbetegségnél, különösen annál, aki már sugárkezelést, vagy citosztatikumot kapott, rendkívül fontos, mivel természetes rádiumot tartalmaz.)

A fenti teákat bizonyos betegségeknél ki kell egészíteni speciális teákkal, de ezen esetekben ki kell kérni a kúra alkalmazásában járatos temészetgyógyászok tanácsát is! Rudolf BREUSS a kővetkezőket ajánlja:

GÉGE ÉS TÜDŐRÁK és CSONTRÁK esetén: a dohányzást teljesen mellőzni kell és teljes dohány-füstmentes környezet kell teremteni. Célszerű a kúra megkezdése előtt TABACUM C7 homoeopatiás szerrel a sejtekbe beépült nikotint eltávolítani. Kiegészítő teák, amelyből annyit lehet inni, amennyit csak tud a beteg (a zsálya és a zsurlótea mellett!): izlandi moha, lándzsás, vagy keskenylevelű útifű, kerekrepkény, tüdőfű, ökörfarkkóró. Összekeverve 1:1 arányban 10 percig állni hagyjuk egy teáskanálnyi mennyiségben forró vízben, majd leszűrjük.

MÉH és MÉHFÜGGELÉK RÁKOS MEGBETEGEDÉSEINÉL: totális és szigorú lé és teakúra, minél korábban, annál hatásosabb. Fontos figyelmeztetés legyen a menstruációs időszakon kívül jelentkező vérzés, nemi aktus közben jelentkező vérzések, a vizelést és székelési követő vérzések. Főleg fiataloknál fontos, nagyon komolyan kell venni ezt a figyelmeztetést!!! A teljes kúra mellett ajánlatos napi egy csésze palástfűből készített teát is fogyasztani, amelyben még forrón egy csipet árvacsalánt is 10 percig állni hagytunk. MELLRÁK: jelzése a csomók (nem tévesztendők össze a zsírcsomókkal), keményedések keletkezése, a mell bőrének, a mellbimbók tájának zsugorodása, ráncosodása és tartós beszívódása.

Tennivalók: kiadós, rendszeres testmozgás, fizikai munka, tiszta levegőn mély, erőteljes légzés, bio-táplálkozás, nyers ételek. Soha nem szabad bőségesen enni, jóllakni! A magyar közmondás is így szól: akkor hagyd abba az evést amikor mégannyit meg tudnál enni. Ez a jó egészség titka is egyben.

AGYDAGANATNÁL: az előzőekhez még napi 1-2 csésze hideg citromfűtea is szükséges. Egy csipetet 10 percig forró vízben állni hagyunk, majd leszűrjük.

MÁJRÁKNÁL: két csésze bio-burgonyalé, vagy burgonyahéjtea, hidegen (nem hűtve!), kortyonként fogyasztva. Elkészítése: egy maréknyi tiszta burgonyahéjat fél liter vízben 2-4 percen át főzzünk. Ma nem ízlik, akkor nem kell! Májrák esetén hasznos a májtájon alkalmazott kelkáposzta-pakolás (a külső levelek a legjobbak) és az orbáncfűolajos (olívaolajban oldani kell a tömény orbánclfűolajat, fele-fele arányban) bedörzsölés.

GYOMORRÁKNÁL: egy csésze lehérüröm, vagy ezerjófűtea naponta. Egy csipetet csak 3-4 másodpercig kell forró vízben tartani.

LÉP ÉS HASNYÁLMIRIGYRÁKNÁL: naponta legalább az egyébként előírt mennyiségnél 1 literrel több zsályatea. Jó hatású a forró pakolás széna, vagy zsurlófűből, vagy zabszalmából. Csak hozzáértő ember végezze, mert kár is lehet belőle!

PROSZTATA ÉS HERERÁKNÁL: naponta 2 csésze kisvirágú füzike-tea hidegen. Készítése: egy csészéhez I csipet teafű, amelyet 10 percig kell állni hagyni forró vízben, majd hagyni kihűlni.

A TELJES RÁK-KÚRA LEFOLYTATÁSA: 42 napig nem szabad enni semmit, csak az előzőekben leírt zöldség leveket és teákat. Nagyobb éhségérzet esetén a zöldséglé napi fogyasztása elérheti, de ne haladja meg átmenetileg a fél litert. Minél kevesebb a kívánság, annál jobb. A zöldséglét nem szabad lehajtani, csak kanalanként (használjunk e célra műanyag, vagy fakanalat, semmiképpen sem fémből készültet), jól megrágva, nyállal alaposan elkeverve kell elfogyasztani.

A kúra alatt súlyveszteség nem jelentős, 4-5 kg, bár a túlsúlyos személyeknél elérheti a 10-15 kg-ot. Ebből következik, hogy egy viszonylag leromlott szervezetű ember is elvégezheti károsodás nélkül. Hogyan kell a kúra alatt beosztani az elfogyasztandó italokat:

l., Reggel meg kell inni fél csésze szoba-hőmérsékletű veseteát, lassan kortyolgatva, nyállal alaposan elkeverve, majd félóra- egyóra múltán 1-2 csésze meleg zsályateát, szomjúságérzet szerint. Nem forrón, csak testmelegen!

Ismét félóra-egyóra múlva apró kortyokban (alaposan megrágva, mintha szilárd táplálékot ennénk) kevés zöldséglevet kell fogyasztani. A nap folyamán minden éhségérzetnél akár 10-15 alkalommal is, de csak kívánság szerint, fogyasztható egy-egy kortynyi zöldséglé.

Szomjúság jelentkezése esetén igyunk zsályateát, de édesíteni egyik teafélét sem szabad !

2..Délben félcsésze vesetea

3..Délután l-l kis kortynyi zöldséglé éhségérzet esetén,

4.,Este lefekvés előtt vesetea, zöldséglé. Nem szabad zöldséglevet csak magában fogyasztani, mindig igyunk mellette keveset a teákból is! Óvakodjunk attól, hogy a zöldséglevet igyuk, azt apró kortyokban, nyállal alaposan elkeverve szabad fogyasztni, tulajdonképpen enni kell.

A kúra alatt nem tanácsos ágyban feküdni, pihenni. DOLGOZNI KELL A munka, a mozgás a belső szervek helyes működtetéséhez feltétlenül szükséges, de e mellett eltereli a figyelmet az éhségérzetről is, amely az első napokban esetleg kínzóan jelentkezik. A böjt előrehaladtával a szervezet egyre kevésbé lesz követelődző, majd néhány nap elteltével megszűnik az éhségérzet. A teljes (42 napos) rákkúrát mindig orvos, vagy a kúrában járatos, jól képzett természetgyógyász felügyelete mellett célszerű végezni, ha van rá lehetőség. Figyelni kell a vérnyomás alakulását. Ha ez alacsony lenne, (mégegyszer: férfiaknál 100/70, nőknél 90/60 alatt) akkor szívműködést serkentő, csak természetes anyagokat tartalmazó gyógyszert kell alkalmazni. Ilyen a patikában kapható CRATRGAN.

FIGYELEM! A lékúra mellett más, főleg kémiai gyógyszerek szedése, sugárkezelés alkalmazása tilos! Injekciókat, infúziót sem szabad alkalmazni, mert azok a böjtkúrát hatástalanítják, vagy ha mégis szükséges, akkor a böjtöt újra kell kezdeni. Jelen társadalmi helyzetűnkben mindenkinek magának kell eldöntetni, hogy a kúra alatt igényel-e orvosi, vagy természetgyógyászi felügyeletet. A kúrát operáció esetén nem szabad azonnal, csak 2-5 hónap múlva megkezdeni, de ezen időszakban fel kell készülni a tisztításra. Nem szabad semmi fehérjedús anyagot fogyasztania (hús, tejtermék, sajt, tojás, babfélék, szója, stb) a betegnek. A felerősítést, a felkészítési gabonakásákkal és elsősorban gyümölcsökkel kell végezni.

Ha a böjt alatt, különösen zöldséglé túlfogyasztás esetén, zöldséglé-undor keletkezik (alkalózis), akkor kevés frissen préselt citromlevet, vagy cukormentes, szűrt, általunk frissen készített, almalevet szabad csak inni (egy citrom, vagy egy alma szűrt leve), de sohasem a zöldséglével együtt, hanem legalább kétórával előtte, vagy utána. Ezt ismételni nem tanácsos, inkább a BREUSS lét kell csökkenteni. Akinek már a kúra kezdetén kifejezett zöldséglé undora van, az minden bizonnyal rákbeteg. Számukra különösen fontos az undor mielőbbi tudatos leküzdése, és a kúra szigorú lefolytatása.

FIGYELMEZTETÉS! Azok a betegek, akik a hús, a feketekávé, fekete teák, csokoládé és az alkohol fogyasztásáról és a dohányzásról nem mondanak le(és véglegesen!) sajnos nem számíthatnak állapotuk javulására. Természetesen a beteg környezetében sem dohányozhat senki! A lakásból el kell távolítani minden olyan sprét, amely moly- szúnyog vagy bogárirtó. Minden vegyszert és illatosító anyagot, elsősorban a molyirtásra szolgáló NAFTALINT, valamint a színes díszgyertyákat. A molyok távoltartására alkalmazzunk levendulát, vagy levendulaolajat. Kapható patikákban is. A lakást célszerű parázsra tett tömjénnel (kapható a katolikus parókiákon, vagy az Eklézsia-boltban) alaposan kifüstölni, lehetőleg többször is napjában, különösen a kúra kezdeti időszakában, a lakás fertőtlenítése végett..

A BÖJTKÚRA MINDEN EGYES NAPJÁN BÉLTISZTÍTÁST IS KELI. VÉGEZNI:

A béltisztítás eszközei: Irrigátor-felszerelés, amely 1 dl> 1,5 l-es tartályból, a hozzá tartozó gumicsőből, a csapból és a bevezető végből áll (a csapot és a bevezető végeket a gyógyszertárban külön kell kérni!). Célszerű, különösen a székrekedésre hajlamos egyéneknek beszerezni egy 1,2m hosszú 4-5 mm vastag gyomor, vagy duodénum szondát, amelyet a csap kúpos végére kell erősíteni. Szerezzünk be egy nagyobb méretű fecskendőt is (50-200 ccm), és egy 50 fok Celsiusig mérő folyadék-hőméről. A továbbiakban még szükséges anyagok: Valódi ausztráliai eukalyptus olaj (VAFO), szódabikarbóna (az étkezési megfelelő), körömvirágtea, parafinolaj és kálium-hypermangán.

A BÉLTISZTÍTÁS LEFOLYTATÁSA:

A készülékel összeállítjuk úgy, hogy a tartály a falon vagy tartón elhelyezve a végbél nyílástól számított 1 méter magasságban legyen. Alkalmazás előtt valamennyi alkatrészét enyhe rózsaszínű hypermangánoldatba áztassuk, fertőtlenítés miatt, de a kezelés után is végezzük el a fertőtlenítést, minden egyes alkalommal! A beönlőcsúcsot, és a szondát egyéni felszerelésként kell használni, ugyanazt a csövet más ne alkalmazza. Melegítsünk vizet 42-44 fok Celsius hőmérsékletűre. A hőmérséklet nagyon fontos, ezért mérjük is meg hőmérővel (ugyanis ha hidegebb, akkor nem jön ki. vagy nagyon nehezen, ha melegebb akkor leforrázhatjuk a beleket). Végképp nem ajánljuk béltisztításra a ma divatos u.n. COLON hidroterápiát. Csöppentsünk 4-5 csepp eukalyptus-olajat a tartályba, majd öntsük rá a 42 fokos vizet, hogy alaposan elkeveredjék. Ne a vízbe csöppentsük, mert akkor az olaj csak a tetején fog úszni. Szódabikarbonás bélmosás esetén a teli tartály vízbe egy teáskanálnyit oldjunk fel. Körömvirágtea alkalmazásánál 5-6 evőkanál körömvirágot forrázzunk le 5-6 liternyi vízzel és azt leszűrve, 42 fok hőmérsékleten tartsuk a beöntések alatt. A három tisztítószer alkalmazása vagylagos, de felváltva is alkalmazható. Ha lehetőség van rá eukalyptus oldattal kezdjük. A tartály feltöltése után a csövön engedjünk le annyit vizet, hogy az megteljen, ne legyen benne levegő. Ezután a bevezető csövet és a végbélnyílást kenjük be parafinolajjal. Óvatosan csúsztassuk a csövet a végbélbe, vigyázva, hogy meg ne sértsük. Különösen nagy figyelemmel és kellő olajozással kell ezt a műveletet végezni az aranyér vénáinak tágulata esetében, nehogy megsértsük az ereket. Helyes olajozás esetén a cső kellemetlen érzés nélkül, biztoaságosan vezethető be. Székrekedéses esetekben a vastagbél leszálló ágában, a szigmabélben székletdugók keletkeznek. Ezeken a víz nem tud áthatolni, ezért kell ilyenkor gyomorszondát alkalmazni. A vizet közvetlenül a cső bevezetése előtt indítsuk meg, és a csövet lassú mozgatással toljuk egyre beljebb, egészen a lépkanyarig. Nem kell félni, teljesen fájdalom és kellemetlen érzés mentes a művelet. Ha a cső megakad mielőtt 70-80 cm bemenne, akkor várjunk keveset, majd lassú mozgatással, a gumicső nyomkodásával próbáljuk a kemény bélsárdugót feloldani. Ha a víz nehezen indulna meg, akkor is nyomkodjuk meg a másik kezünkkel a gumicsövet. Ugyanis, ha levegő marad a csőben, az akadályozza a víz lefolyását. A gumicső nyomkodása részben a tartályba préseli a levegőt, másrészt segít átpréselni a felkeményedett bélsáron keresztül a vizet. A cső, illetve a víz bevezetését vagy a baloldalon fekve, vagy állva célszerű elvégezni. Mindkét esetben fontos, az 1 m-es szintkülönbség, hogy a szükséges 0.1 at. túlnyomás előálljon. Kisebb nyomás esetén a víz nem folyik be, elakad, de a nagyobb nyomás már káros lehet. A tartályból a víz lehaladását folyamatosan figyeljük. Általában 1,5-2 I. víz fér el a vastagbélben, de ha az túltelített (sok benne a bélsár), akkor az első Öblítésnél általában kevesebb. Kinyúlt belek esetén tapasztaltam már, hogy két tartály víz is bement (3 liter). Ha már nem megy tovább, vagy erősödik az ürítési inger, akkor lassan, mozgatással húzzuk ki a csövet és próbáljuk visszatartani a vizet 5-10-20 percig, majd engedjük ki. A víz nem fog egyszerre kijönni, ezért várjuk meg türelmesen a második, harmadik szakaszt is. A fenti műveletet egymásután legalább háromszor kell elvégezni, de célszerű addig folytatni, amíg a kifolyt víz tiszta marad. A három, vagy többszöri művelet végén a fecskendővel juttassunk kevés olajat a végbélbe (1 evőkanálnyit), amely vagy parafinolaj, vagy édesmandulaolaj, vagy valamely hidegen sajtolt olaj legyen. Ezzel meg tudjuk akadályozni a bél kiszáradását, illetve az ezzel járó kellemetlen, égő érzés kialakulását. Több olaj semmiképpen sem kell, mivel a végbél a többletet megtartani nem tudja. Azt az aggályt is szeretném eloszlatni, amely a bélflóra állítólagos pusztítására vonatkozik. Elsősorban a bélöblítés csak a vastagbelet érinti, ott többnyire csak a rothadáson élősködő, számunkra patogén (betegségkeltő) baktériumok élnek és különböző bélférgek, amelyek távozását ne sajnáljuk. A vastagbélben élő hasznos baktériumokat már régen kiirtotta az addig beszedett antibiotikum. A vékonybélben élő és szaporodó bélbaktériumokat a fenti béltisztítás nem érinti, mivel ide a vékonybelet lezáró gyűrű nem engedi az öblögető vizet behatolni. Innen a hasznos bélflóra néhány nap alatt pótlódik, illetve újra elszaporodik. A vegyszeres béltisztítás (hashajtás, antibiotikumok) valóban az egész béltraktust érintik, ezért nem tartom kívánatosnak, hanem veszélyesnek, nehezen helyrehozhatónak az általuk okozott pusztítást. Célszerű a kúra befejeztével a bioboltokban beszerezhető és emberi bélflórát tartalmazó BÍÓ-FLÓRA nevű anyagot beszerezni. Az étkezés felvételekor a főétkezések közben kell az étellel együtt egy-egy kapszulát lenyelni. Elroppantani, vagy elrágni nem szabad, mivel a gyomor savtartalma a bélbaktériumokat hatástalanítja, annak a gyomron egészben kell keresztülhaladnia. Mások a béltisztítás eme módját "természetellenesnek", tehát elvetendőnek tartják. Miért nem emeltek kifogást akkor, amikor a táplálkozás volt természetellenes. Helyes táplálkozás mellett ugyanis nincs szükség a belek ily módon történő megtisztítására. Sajnos a természet egyik szabálya, hogy az ellenséget csak saját fegyverével lehet legyőzni, vagyis a természetellenest természetellenessel!

A fent leírt béltisztítás után az ember úgy érzi magát, mint aki Megszabadult egy nagy tehertől, szinte újjászületett. A vegyszeres, hashajtós béltisztítás többnyire levertséget, fáradtságot okoz, amely nehezen szűnik meg. A BREUSS-kúra alatt a FLORINA típusú elektromagnetikus készülék alkalmazása segíti a szervezet regenerálóképességének javulását, helyreállását. Csak a rákdaganat helyen, illetőleg annak 20 cm-es körzetében ne alkalmazzuk, illetve a metasztázisoknál (áttételek). Minden más betegségcsoportnál ajánlatos a rendszeres alkalmazása a tünetek gyors felszámolása, a fájdalmak leküzdése érdekében.

Nagyon ajánlom a kúra alatt valamelyik teában a kúra alatt a NEUROSAN nevű zeolitos nyomelemkészítmény alkalmazását. Mivel a kúra a fejérje megvonására épül és a NEUROSÁN nem tartalmaz fehérjét, alkalmazása nagyon hasznos, mert kivonja a kórokozó baktériumokat, gázokat, nitrátokat, a patogén elemeket a bélcsatomából. Aki korábban Béres cseppet szedett, azt se hagyja abba. Ezt is valamelyik (célszerűen a zsálya) teába kell belecsöpögtetni és fogyasztani.

Nem lehet azonban a kúrát gyümölcslével lefolytatni!, vagy keverni. Gyümölcslevek fogyasztása -az említett egyetlen esetet kivéve- a kúra alatt tilos!

BÖJTTÖRÉS, vagyis a böjt helyes befejezése a böjttel egyenrangú feladat. Az eredmény igen kétséges, sőt súlyos következményekkel jár, ha a böjt-törést helytelenül végezzük el, ezért az alábbi szabályokat gondosan és pontosan be kell tartani.

A BÖJTTÖRÉS (BEFEJEZÉS) SZABÁLYAI:

A böjt befejezését követő napokon nem szabad még visszatérni az étkezéshez, mivel az emésztőszervek teljesen elszoktak a munkától, képtelenek a feladataik elvégzésére. A szilárdabb táplálkozással való ismerkedés csak szigorúan a teljes fokozatosság elve alapján mehet végbe.

Az első napon 9-10 óra tájban együnk meg -a teljes rágás szabályait betartva, egy kisebb sárgarépát finomra reszelve és kivételesen kevés citromlét csepegtetve rá. Minden mokkáskanálnyi reszelt sárgarépát 30-40-szer kell megrágni! A böjt megtörése után is még hosszú ideig , de legalább egy hétig, minden étkezés előtt fogyasztani kell kevés zöklséglét és a teákat. 4-3 óra múlva elfogyaszthatunk kétszer ekkora mennyiségű sárgarépát, amelyre már egy kávéskanálnyi hidegen sajtolt olajat is teszünk. Az estebédünkhöz felhasználhatunk pl. 2-3 marék frissen pattogatott kukoricát. Másnap már a reggeli répa után fogyaszthatunk délben egy evőkanálnyi 24 órán keresztül áztatott búzát, lassú tűzön enyhén főzve, feltéve, hogy a búza biodinamikus termesztésből származik, vagy hasonló módon elkészített kölest. Hasonló mennyiségben fogyaszthaló zab, búza¬vagy rozspehely, amelyet előbb sütőben ropogósra hevítünk. Vacsorára társulhat ehhez kevés zöldsaláta és gumószöldség is, de csak nyersen. A következő nap első étkezése már lehet valamilyen az évszaknak megfelelő friss gyümölcs, majd fél óra elteltével fogyaszthatunk gabonafélét-olajjal, pl. egy kis szelet olajos kenyeret, néhány szem olajos magot (dió, mandula, mogyoró, napraforgó), vagy ismét köleskását.

Általában tartsuk be azt a szabályt, minőségileg és mennyiségileg is, hogy csak akkor térjünk vissza a korábbi normális vegetárius étrendünkre, ha a rövidebb böjtkúra időtartamával azonos idő letelt, de a hosszabb böjtök esetén is a visszatérési idő legalább egy hét. Addig tartóztassuk meg magunkat, különösen a magas fehérjetartalmú táplálékoktól. Ez csak a mai szemmel nézve megtartóztatás, mivel a böjt alatt az egész emésztőrendszer megváltozik, de megváltozik az ízlés is: minden amit ezután eszünk sokkal jobban fog ízleni. Ragadjuk meg tehát az alkalmat és szoktassuk magunkat a helyes vegetárius étrendhez, amelyet akkor tartunk be igazán, ha nem sütünk-főzünk össze-vissza, főleg I nyerssel táplálkozunk, de abból is megelégszünk naponta 2-3 félével.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!