Bejelentés


Tradícionális Thai Masszázs Thaimasszázs portál


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Tanfolyamok Thaiföldön

A Sunshine Network, (Napsugár Hálózat, www.thaiyogamassage.infothai.com), melynek tanárképzési rendszerén belül 2007-2012 között asszisztens tanárként, 2012 Február óta pedig felhatalmazott tanárként működöm, helyileg Észak Thaiföldön, a Chiang Mai-tól 1,5 órára levő kis Lahu faluban tart 12 napos thaimasszázs tanfolyamokat. A falu festői helyen, a dzsungel mélyén található, a falusiak jókedvű, természetes, kevés technológiával élő földművelők. Egy egy tanfolyamon a diákok a falusiak vendégszobáiban, esetleg külön bambuszkunyhókban kapnak szállást. A hálózatban oktató tanárok évről évre nagyjából hasonló időpontokban tartanak itt tanfolyamot. A honlapon a "Chrono teaching Schedule" menüpont tartalmazza az oktatási időpontokat. Jómagam igyekszem kétévente egy decemberi tanfolyamot tartani Carlával együtt, de el lehet csípni Gyorgyovics Zoli barátomat is a faluban (nagy örömömre 2015 óta ő is teljes jogú tanár a Napsugár Hálózatban), és Varga Levit is, aki jó sok tanfolyamon vett részt, tanulóként, asszisztensként is.

Kattints ide, ha megnéznél egy thaimasszázs tanfolyamot az észak-thaiföldi dzsungelben (a blogom idevágó bejegyzése 2008-ból)

Kijutás, kinn tartózkodás: (ezek az infók évről évre változhatnak, így érdemes iránymutatónak tekinteni)

1) Repülőjegy: a kijutás legdrámaibb eleme a repülőjegy, mely május-júniusban véve 160e HUF körül van, és Decemberre elérheti a 190-240e-t, ha egyáltalán marad jegy. Általában az Egyptair, AeroSvitt és a Turkish Airlines ad ilyen áron jegyet, a többi légitársaság drágább. 2012 ben a Qatar airways ad nagyon jó árakat.

2) Vízum: minden évben változik, hogy mennyi időre és mennyiért adnak magyaroknak vízumot, de jelen pillanatban a helyzet az, hogy az országba csak vízummal lehet belépni, mely a pesti thai nagykövetségen igényelhető. Kb. 10e HUF-ot és egy hetes kiállítási időt érdemes számolni. Ja és érvényes útlevél sem hátrány:)

3) Szállás-kaja-utazás Thaiföldön belül: Thaiföldön igen jó áron lehet élni, irányszámok (1 baht kb 8 ft):
- egy tál kaja utcai kifőzdében: 25-35 baht
- egy bőséges 3 fogásos étkezés trendibb biovegás étteremben elfogyasztva: 150-250 baht
- egy fél kg ananász: 25 baht
- egy fél kg durián: 120 baht
- egy éjszaka egyszerű belvárosi hostel vagy guesthouse-ban: 100-300 baht
- taxi a belvárosban: 10 perc 30 baht
- egy óra internet: 11-25 baht
- vonatjegy Bangkok-Chiang Mai: kb 800 baht
- utazás Chiang Mai-Trat(szigetek): kb 1400 baht
- egy óra gyógynövényes szauna: 120 baht
- thai masszázs: 150-400 baht /ó

Ezek az árak Chiang Mai-ra és az országra magára értendők. Ha az ember Bangkokban vagy a szigeteken van, érdemes +30-50% al számolni.

4) Thaimasszázstanulás:

- Lahu village: 12 nap tanulás reggel 6-este 8 ig, beletartozik a szállás, kaja, könyv, szállítás : kb 12,800 baht (Klikk IDE az aktuális árakért és IDE az aktuális oktatási naptárért! Ezen a honlapon intézheted a regisztrációt, információ kérést is.
- Pichet: minden hétfőn van felajánlási nap Pichetnél, ami azt jelenti, hogy egy preparált lótuszt, 100 USD-nyi bahtot egy neveddel ellátott borítékban, füstölőt, gyertyát, gyümölcsöt és virágot kell egy tálkában felajánlani a háziszentélynél. Ezért egy hétig járhat az ember 9-16 között tanulni. Pichetnek van már szép uj honlapja: http://pichestthaimassage.com/, Klikk Ide!!!

Következő Lahu falubéli tanfolyamom:

2016 Feb 24-Március 7: "Standby", azaz ha Laurinonak mamája mellett kel lennie, én tanítom a kurzust

Eddigi Lahu falubéli kalandjaink:2013 Dec 19.-30., Carla-val együtt oktattuk a 12 napos kezdő tanfolyamot.

2012 Dec - 2013 Március: Eddigi legmasszívabb "Hungarian Maffia" jelenléttel rukkoltunk elő: már az előszezonban Chatchoi óráin Sándor Mira képviselte a magyar thaimasszázscirkuszt, onnan Andrea 2 kurzusán januárban Varga Levi asszisztensként vett részt, a másodikon Gyorgyovics Zozó. Laurino kurzusai alatt tetőzött a létszám, Levi, Zozó és jómagam asszisztáltunk a tanfolyamokon, Flóra pedig a reggeli jóga és meditációs programot vezette. Az első tanfolyamon résztvett Békefi Gergő, a másodikon Mátis Iván, igen inspirált tanítványokként.

2011 Dec-2012 tavasz: Carlával tartottam megosztva egy sikeres karácsonyi tanfit, ujévkor csatlakozott tanársegédként Gyorgyovics Zoli is a falu lakosságához. Innen 2 tanfolyamot asszisztáltunk Andreaval, ebből a masodikon sikerült megszereznem a tanari kepesítést, majd 2-t Laurinoval. Zozó ott maradt még egy csodas tanfolyamra Kaline-al, csupa jót mondott róla. Tanítványként Varga Levente vett részt az első Andreás kurzuson, és Szántó Gerda a második Laurinoson, tehát hoztuk a kötelezőt: a Hungarian Maffia jelenléte töretlen volt ebben az évben:)

2011: A Lahu Faluban tartott tanfolyamok időpontjai (Laurino a vezetőtanár):
Február 8.-tól Február 19.
Február 24.-től Március 7.
ezévben családi okokból nem tudtam kiutazni, fájt a szívem rendesen. Viszont maradt a töretlen magyar jelenlét a Burmai határszélen, mindkét tanfolyamon sikeresen részt vett Vojtkó Edu tanítványként, Illés Flóra jógaoktatóként.

2010: A tanfolyamok időpontjai:
Február 8.-tól Február 19.
Február 24.-től Március 7.
Mindkét tanfolyamon ott voltam, mint tanársegéd. Nagyon örülök annak, hogy a tanársegédek között már tekintélyes szerepet tölt be Dorner Gabi,(honlapja:www.thaiyoga.5mp.eu),és hogy Gyorgyovics Zoli barátom is már előad a faluban. Ez azt jelzi, hogy az elkövetkező években folyamatos lesz a magyar jelenlét a tanári gárdában, akik segítik a magyar tanulókat. Idén Bubik Csaba és Erőss Mária vettek részt mindkét tanfolyamon tanulóként (Csabát visszatapsolta Laurino tanársegédnek, olyan jól megtanulta az anyagot), valamint Orsi és Nóri jöttek fel egy pár napra csakúgy, velünk lenni, a Lahu életet kóstolgatni.

2009:
Télen két tanfolyamon veszek részt Laurino mellett segédtanárként, mindkettő a lahu village-ben lesz.
Az időpontok:
1) Február 8-19 2) február 24 - Márc 7 Az első tanfolyamra magyarok is jönnek, nagy örömömre. Kosztel Zsú, Papp Atesz és Parászka Gábor lesznek a tanulók sorában. Ha bárki más is érdeklődik, szívesen segítek az esetleges nyelvi nehézségekkel megbírkózni. A két tanfolyam között valószínüleg Nemes Csendben eltöltött elvonulás lesz a program, amire mindenkit szeretettel várunk.

A Sunshine Network honlapján (link a kezdőlapon) található a Lahu village tanfolyamrendje. Majdnem minden hónapban valamilyen igen tapasztalt tanító brillírozik arrafelé...


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!